Jamaicaanse inspiratie: Nieuwe smaak voor Tapas Grillfilet ontstaan tijdens reis van Jouke Jongsma

In november 2022 ging Jouke Jongsma, commercieel directeur van ons familiebedrijf, op vakantie naar Jamaica. Tijdens deze reis raakte hij geïnspireerd voor een nieuwe smaak voor onze tapas grillfilet. Zijn zus had drie jaar in Jamaica gewoond, en voordat zij terugkeerde naar Nederland, besloot Jouke haar daar te bezoeken.

Mijn zus heeft ons het hele eiland laten zien en ons kennis laten maken met de typische Jamaicaanse gerechten, zoals jerk-pork, jerk-chicken, pepperpot, en escovitch fish. Jerk meat is het nationale gerecht van Jamaica. Het is de Jamaicaanse versie van barbecue, en je ruikt het overal op straat. Varkensvlees of kip worden gemarineerd met pittige kruiden en vervolgens gegrild of geroosterd. Dit roosteren gebeurt gewoon langs de weg; op sommige wegen stonden er om de 50 meter kraampjes met een barbecue,” vertelt Jouke.

De kruiden zijn nu toegepast op onze grillfilet tapas. Vanaf oktober is naast de ‘Grillfilet Jamaican Style’ ook de ‘Jalapeño Cheddar Cheese Grillworst’ verkrijgbaar bij Poiesz Supermarkten.